Back

Időskorúak Nappali Ellátása

Időskorúak Nappali Ellátása

A 18. életévüket betöltött, egészségi állapotuk vagy idős koruk miatt szociális és mentális támogatásra szoruló, önmaguk ellátására részben képes személyek részére nyújt az állapotuknak megfelelő napi életritmust biztosító szolgáltatásokat.

 • szabadidős programok szervezése
 • egészségügyi felvilágosító előadások szervezése
 • gyógytorna, gyógy masszázs
 • mentális gondozás
 • életvezetés segítése
 • hivatalos ügyek intézésének segítése
 • fodrászat, pedikűr
 • torna/relax sarok
 • sószoba
 • Bioptron lámpa használata.

A szabadidő hasznos eltöltéséhez rendelkezésre állnak sajtótermékek, könyvek, társasjátékok, tömegkommunikációs eszközök. Rendszeresen szervezünk rendezvényeket (húsvéti ünnepség, majális, szüreti mulatság stb.) és kirándulásokat.

 

A klubok hétköznap 8-16 óra között tartanak nyitva.

Események

Események

Időskorú Klubjaink

Időskorú Klubjaink

Ciklámen Idősek Klubja

Tánc, mulatság, életöröm!

A Ciklámen Idősek Klubja tagjai között az elmúlt évek alatt a zene és a rendszeres táncos mulatságok már ismert és kedvelt események. Az igény szerint kialakított népszerű foglalkozások (társas beszélgető kör, bingó, labdás tornák,) és a nappali tartózkodás biztosítása mellett lehetőség van a társas kapcsolatok szélesítésére, új barátságok születésére. Rendszeresen szervezünk kirándulásokat, múzeum-, színházlátogatásokat is. Igény szerint szervezünk egészséggel, életmóddal kapcsolatos előadásokat.

Gyógytornász, gyógy masszőr, fodrász és pedikűrös áll a klubtagok rendelkezésére. Belső könyvtárunk igénybe vehető, hetilapok olvasására is van lehetőség. A nagyobb ünnepekre (húsvét, karácsony) klubtagjainkkal közösen készülünk. Programjaink, rendezvényeink szervezésénél tekintettel vagyunk a klubtagok igényeire is. Igény szerint meleg ételt tudunk biztosítani klubtagjaink számára.

Amennyiben érdeklődik programjaink iránt, keressen minket bátran! Várjuk Önt is szeretettel!

Napraforgó Idősek Klubja

Józsefváros családi házas, kertvárosi övezetében, a Tisztviselőtelepen található klubunkba várjuk az időseket.

Az épülethez hangulatos télikert csatlakozik, amiről kilátás nyílik a kertünkre, szívderítő látványként tavasztól őszig. Kiülünk beszélgetni, napfürdőzni, alkalmanként pedig tudunk bográcsozni, grillezni is.

Tágas, napfényes belső tereinkben számos szabadidős programra nyílik lehetőség, gyakran szoktunk kirándulni is. Szolgáltatásaink közé tartozik az igény szerinti meleg étel és személyi, testi higiénia biztosítása. Gyógytorna, masszőr, pedikűr, fodrász áll a tagok rendelkezésére. Egészségmegőrzéssel kapcsolatos teendőket is ellátunk.

Az ünnepeket kulturális műsorral vagy zenés táncos rendezvénnyel tartjuk meg. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő elfoglaltságot, kártyázunk, sakkozunk, társasjátékozunk, filmeket nézünk, zenét hallgatunk, saját könyvtárunk van. Internetes hozzáférés biztosított. Kézműves és kulturális foglalkozásokat is tartunk.

Tájékoztató szociális alapszolgáltatások időszakos áthelyezéséről

 

A Napraforgó Idősek Klubjában (1089 Bp., Delej u. 34.) biztosított ellátások:

 • idősek nappali ellátása
 • szociális étkeztetés (helyben fogyasztás és elvitel)

 

 A 2022. 12. 15. – 2023. 05. 31. időszak alatt a szolgáltatásokat az intézmény más telephelyein biztosítjuk, melyet az ellátott választhat ki:

 1. 1081 Bp., II. János Pál pápa tér 17. – Ciklámen Idősek Klubja
 2. 1082 Bp., Baross u. 109. – Őszikék Idősek Klubja
 3. 1084 Bp., Mátyás tér 4. – Reménysugár Idősek Klubja
 4. 1084 Bp., Víg u. 18. – Víg Otthon Idősek Klubja

 

Tájékoztatás kérhető:

Kelemenné Hellinger Mária, szakmai vezető

 0670/611-2266, kelemenne.maria@jszszgyk.hu

Őszikék Idősek Klubja

Várjuk Önöket, a kerületünkben több mint 30 éve sikeresen működő Őszikék Idősek Klubjába.

A klub könnyen megközelíthető gyalog és tömegközlekedési eszközökkel is, a körúttól csak két megálló (83-as trolibusszal, 9-es autóbusszal).

Lehetőségük van kellemes időtöltésre, társas kapcsolatok kiépítésére, egészségmegőrző programokon való részvételre (olajos kéztorna, szemtorna, gyógytorna, memória megőrző és javító gyakorlatok, Bioptron lámpa használat). Népszerűek a társas- és kártyajátékok. Kedvelt program a kézművesség. Csoportosan eljárunk színházba, és egyéb rendezvényekre. Városi sétákat, programokat szervezünk.  Aktív klubtagokkal kisebb túrákat, kirándulásokat teszünk a természetbe. A neves ünnepeket kulturális műsorral vagy zenés táncos rendezvénnyel tartjuk meg.

Igény esetén ebédet biztosítunk.

Reménysugár Idősek Klubja

A Reménysugár Idősek Klubja az idősek aktivitását igyekszik fenntartani és jó közérzetükhöz hozzájárulni. Állandó színvonalas programokat biztosítunk számukra. Rendszeres szolgáltatásokkal törekszünk közérzetük javítására, testi, lelki egészségük és higiéniájuk fenntartására.

Szabadidős tevékenységek: Tv., rádió, internetelérés, társasjátékok, sakk, csocsó, darts, kártya, heti illetve havi lapok, házi könyvtár, filmvetítés. A felsoroltakon kívül zenés-táncos, műsoros rendezvényeket, kulturális programokat szervezünk. Színház, mozi, múzeumlátogatásra, kirándulásra is van lehetőség. Igénybe vehető szolgáltatásaink: vérnyomás és testsúlymérés, gyógytorna, gyógy masszázs, fodrász, pedikűr. Lehetőség van még a klubban igény szerinti meleg étkeztetésre.

A felsoroltakon kívül, a Reménysugár Idősek Klubjában torna sarok (szobakerékpár, elliptikus tréner, bordásfal), és relax sarok (masszázs fotel) biztosítja az idősek aktivitását, és a jó közérzetük biztosítását.

A klubtagokat dolgozóink meleg, családias légkörbe várják.

Víg Otthon Idősek Klubja

Klubunk Józsefváros egyik frekventált helyén, a Rákóczi téri Csarnok mögött a Víg utcában található. A kerületünkben élő, aktív életmódot folytató, társasági életet szívesen élő nyugdíjasok számára biztosítunk különböző szabadidős programokat.

Enyhítjük az egyedüllét és a magány érzését, segítséget nyújtunk a társas kapcsolatok ápolásában, hozzájárulunk a napi életritmus megtartásához.

Gyógytornász, gyógymasszőr, fodrász és pedikűr szolgáltatás áll a klubtagok rendelkezésére. Lehetőséget biztosítunk a tisztálkodásra mosásra és napi egyszeri meleg étkezésre (ebéd, térítési díj ellenében) a klubtagjaink részére.

Programjainkat igyekszünk úgy szervezni, hogy mindenki megtalálhassa az érdeklődési körének megfelelőt.

Kirándulásokat, közös sétákat szervezünk, kézműves és kulturális foglalkozásokat tartunk, számítógép és internet használati lehetőséget biztosítunk.

Minden nagyobb ünnepet megtartunk.

Egy vidám közösség várja a hozzánk csatlakozni vágyókat.

Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona – ÉNO

Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona – ÉNO
white-paper-dolls-circle_2

Az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona jól megközelíthető helyen, Józsefváros központjában, a Corvin-negyedben található.

Az ide látogatók foglalkoztatása csoportos és egyéni, illetve rendszeres és időszakos programokkal történik. Tematikánkat igyekszünk úgy kialakítani, hogy az ellátottak jól érezzék magukat a napközi otthonban, s mindemellett lehetőségük legyen a fejlődésre is.

Állandó programjaink között szerepel a torna, masszírozás, zenés foglalkozás, a különféle tematikájú csoportos és egyéni foglalkozások (helyzetgyakorlatok, ének, zene, tánc és egyéb művészeti, kézműves foglalkozások). A szabadidős programok során lehetőség van TV, DVD nézésére és zenehallgatásra is.

Programjainkat olyan témájú elfoglaltságokkal is színesítjük, melyek egy-egy ünnep, jeles esemény, vagy világnap köré fűzhetőek. Ilyenkor zenés-táncos, illetve kulturális rendezvényeket szervezünk. A belső programokon kívül igyekszünk minél több külső helyszínhez kapcsolódó programot, kirándulást szervezni.

A ház udvarának egy csendes sarkában az ellátottak kellemes körülmények között tölthetik el idejüket a friss levegőn.

Ellátottainknak lehetőségük van étkezés igénylésére, mely tartalmazza számukra a napi reggelit és az ebédet. Ügyintézésben, hivatalos ügyekben az ellátottak és családjuk segítségére vagyunk.

Szenvedélybetegek nappali ellátása - Mátyás Klub

Szenvedélybetegek nappali ellátása - Mátyás Klub

A Mátyás Klub 16 év feletti, szenvedélybetegek (alkohol, gyógyszer, drog, játék és egyéb viselkedéses függőségben szenvedők) nappali ellátását biztosítja.

Tiltás, korlátozás helyett ösztönzünk, informálunk, tanítunk. Kíváncsiak vagyunk a személyes célokra, segítséget nyújtunk azok megvalósításában.

Az emberi méltóságot mindenek felett tiszteletben tartjuk. Méltányoljuk a személyes szabadságot.

Örömmel látjuk a családtagokat is az egyéni és családi célok megvalósulása érdekében, valamint a családi kommunikáció javítására.

A segítő folyamat során alapelvünk a partnerség és együttműködés, melynek alapja mindenkor a tisztelet és a bizalom.

Igény esetén naponta meleg ételt biztosítunk térítési díj ellenében, emellett lehetőség van tartalmas, társas együttlétre minden hétköznap 8-16 óráig.

Amennyiben Önnek, hozzátartozójának vagy ismerősének segítségre van szüksége és egy ösztönző közösségre vágyik, keressen meg bennünket, vagy hívjon bizalommal a megadott telefonszámon.

Szakmai egységeink elérhetőségei

Szakmai egységeink elérhetőségei

Szakmai vezető telefon

+36 (70) 611-226

E-mail

kelemenne.maria [kukac] jszszgyk.hu

Ciklámen Idősek Klubja

1081 Bp., II. János Pál pápa tér 17.

Telefon

+36 (1) 614–9996; +36 (70) 367-6975

E-mail

janospalpapa [kukac] jszszgyk.hu

Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona – ÉNO

1082 Bp., Kisstáció u. 11.

Telefon

+36 (1) 334-1380; +36 (70) 366-5065

E-mail

kisstacio [kukac] jszszgyk.hu

Napraforgó Idősek Klubja

1089 Bp., Delej u. 34.

Telefon

+36 (1) 334-3858; +36 (70) 367-0801

E-mail

delej [kukac] jszszgyk.hu

Őszikék Idősek Klubja

1082 Bp., Baross u. 109.

Telefon

+36 (1) 614-1810; +36 (70) 367-4919

E-mail

baross [kukac] jszszgyk.hu

Reménysugár Idősek Klubja

1084 Bp., Mátyás tér 4.

Telefon

+36 (1) 210-5763; +36 (70) 367-5094

E-mail

matyas4 [kukac] jszszgyk.hu

Szenvedélybetegek nappali ellátása - Mátyás Klub

1084 Bp., Mátyás tér 12.

Telefon

+36 (1) 210-3680; +36 (70) 366-4728

E-mail

matyas [kukac] jszszgyk.hu

Víg Otthon Idősek Klubja

1084 Bp., Víg u. 18.

Telefon

+36 (1) 313-4198; +36 (20) 384-4033

E-mail

vig [kukac] jszszgyk.hu

Igénybevételhez szükséges iratok

Igénybevételhez szükséges iratok

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.