Back

A házi segítségnyújtás, az igénybe vevő önálló életvitelének fenntartása érdekében szükséges ellátást – saját szükségletének figyelembe vételével – lakásán, lakókörnyezetében biztosítja.

A házi segítségnyújtás keretében gondoskodunk:

A házi segítségnyújtás keretében gondoskodunk:
 • azokról az időskorú személyekről, akik otthonukban önmaguk ellátására saját erőből nem képesek, és róluk nem gondoskodnak,
 • azokról a pszichiátriai betegekről, fogyatékos személyekről, valamint szenvedélybetegekről, akik állapotukból adódóan az önálló életvitellel kapcsolatos feladataik ellátásában segítséget igényelnek, de egyébként önmaguk ellátására képesek,
 • azokról a személyekről, akik egészségi állapotuk miatt ezt az ellátási formát igénylik, illetve bentlakásos intézményi elhelyezésre várakoznak.
doctor-holding-hands-with-senior-patient_2

Fő tevékenység

Fő tevékenység
doctor-helping-her-old-patient-stand-up_2
 • fizikai gondozás (bevásárlás, fürdetés, ebédeltetés stb.)
 • mentális gondozás (beszélgetés)
 • egészségügyi gondozás (gyógyszer felíratás, kiváltás, adagolás)
 • szociális és egyéb ügyintézés (orvoshoz kísérés, csekkbefizetés stb.)

A szolgáltatás igénybevétele önkéntes, írásban és szóban is kérelmezhető. Az ellátást kezdeményezheti még a háziorvos, a lakókörnyezetből bárki, aki ellátatlan rászorult idős emberről tudomást szerez.

A házi segítségnyújtás (gondozás) szolgáltatása térítési díj kötelezett (fő/óra)! A térítési díj a jövedelem összegének nagyságától függően kerül megállapításra, amely szorzódik a gondozási órák számával.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges iratok: személyi igazolvány, lakcímkártya, jövedelemigazolás, orvosi igazolás, TAJ kártya.

A házi segítségnyújtást elősegítő speciális szolgáltatások:

 • fodrász (térítési díj kötelezett)
 • pedikűr (térítési díj kötelezett)
 • gyógytornász (ingyenes)
 • gyógymasszázs (ingyenes)
 • személyszállítás szakrendelésekre (ingyenes)

Szociális étkeztetés

Szociális étkeztetés

A szociális étkeztetés célja, hogy napi egyszer meleg ételt biztosítsunk azon rászorulók (életkorúk, betegségük és szociális helyzetük miatt) számára, akik önmaguk részére tartósan, vagy átmenetileg nem tudják ezt megtenni.

Az igénybevevők egészségi állapotuktól függően nem csak normál, hanem epés, cukros és gyomros változatot is kérhetnek. Ebben az esetben orvosi igazolás is szükséges. Az étel kiosztása házhozszállítással, illetve a 1086 Budapest, Magdolna u. 43. szám alatt található Népkonyhán helyben fogyasztással, és elvitellel történik.

A szociális étkeztetés szolgáltatása térítési díj kötelezett, mely díj a jövedelem összegének nagyságától, és az étkezés igénybevételének módjától függ. A térítési díjat egy összegben, minden hónap 5. napjáig, havonta előre kell fizetni az egység telephelyén, az előre meghatározott pénztári órában.

Azon ellátottak, akik házi segítségnyújtásban is részesülnek, vagy koruk és egészségi állapotuk miatt nem tudják a kiosztó helyen átvenni az ebédet, a csomagolás és házhozszállítás költségeinek megfizetése alól mentesülnek.

A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges iratok: személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, jövedelemigazolás.

 

 

Cím

1089 Budapest, Orczy út 41. (bejárat a Kőris utca felől)

Nyitvatartási idő

Hétfőtől - Csütörtökig 8 – 16 óráig -- Pénteken 8 – 13:30 óráig

Pénztári nyitva tartás

Hétfő: 12 – 14 óráig -- Kedd: 10 – 12 óráig -- Szerda: 12 – 14 óráig -- Csütörtök. 10 -12 óráig -- Péntek: Zárva

Telefonos elérhetőségek

06-1/477-0352 -- 06-1/477-0353

Ügyfélfogadás

Munkanapokon 8 – 12 óráig