Időskorúak Átmeneti Otthona1087 Budapest, Kerepesi út 29/a.
Telefon/Fax: +36 (1) 323-0438
E-mail: info@jszszgyk.hu

Füvészkerti séta

2015.05.15.

2015. május 13.


A Föld napját első ízben, Amerikában 1970. március 21-én tartották meg, ami az északi féltekén a tavasz első napja. Denis Hayes amerikai egyetemista hallgató 1970. április 22-én mozgalmat indított a Föld védelmében. Ma az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom.

A Föld napjára emlékeztünk (április 22.) mikor a  JSZSZGYK Ezüstfenyő Gondozóház lakóival a FŰVÉSZ kertben tettünk látogatást 2015. május 13-án.

Az Ezüstfenyő Gondozóházból 6 fő ellátott 2 fő kísérővel vett részt a kiránduláson. A program során megismerkedhettünk a kaktuszokkal, húsevő növényekkel, pálmákkal, citromfákkal, mandarinfákkal stb. Közben felfigyeltünk olyan növényekre is, amelyek a mi kertünkben is megtalálhatóak. Tartottunk rövid biológiai órát, vajon ki milyen növényt ismer fel? Különös élményekben is részesültünk, találkozhattunk a belső tónál az aranyhalakkal, különböző érdekes madarakkal, akik énekhangjukkal kápráztatták el a lakókat. A pálmaházban nem győztük csodálni a káprázatos orchideákat, s a legyezőpálmák számos példánya is lenyűgözte a lakókat. A növények színpompában virágoztak, csodás illat árasztotta el az egész területet. A program során az időjárás is nagyon kedvező volt, a napsütés hozzájárult, hogy még élvezetesebb legyen a programunk. Az intézmény lakói VIII. kerületi lakosok, mivel a közelben laktak már többször jártak itt a Füvészkertben, de soha nem tudtak betelni a látvánnyal, így a jövőben is egy kedves, kellemes kikapcsolódási lehetőséget nyújthat ez a csodálatos környezet Józsefváros szívében.

 

Füvészkert_02